Seniori: Pripreme idu po planu, priključuje se Ivano Pavlović 

665

Hrvatska muška seniorska reprezentacija već tri dana gost je hotela Panorama u Prelogu, gdje obavlja prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Radi se punom parom i za sada sve protječe u savršenom miru i redu. Reprezentacija ima na raspolaganju sve što joj je potrebno; odličan smještaj, izolirana je od ljetnih gužvi i jako zadovoljna onim što ima u ovom lijepom obiteljskom hotelu.

Ustaje se u cik zore za većinu sportaša. Već u 6.30 svi su na nogama. U 7.00 sati počinje prva aktivacija u dvorani koja se nalazi u sastavu hotela. Nakon toga, slijedi kraći predah pa doručak. Onaj pravi žestoki trening počinje u 10 sati i 30 minuta, i traje puna dva, a ponekad i dva i pol sata. Prvi dio treninga vodi guru za tjelesnu spremu Šime Tomašević. Kod njega nema popusta ni za koga. I bez obzira na to što su to izuzetno jaki treninzi snage, s utezima, medicinskim loptama i svim mogućim čudima moderne pripreme, nitko se ne žali i ne odustaje. Pariz je magnet i za one koji su bili na dva ili tri olimpijska natjecanja, ali i za one koji će prvi put steći to iskustvo. Rukometni dio treninga nakon 45 minuta „torture“ (Šime oprosti), preuzimaju izbornik Dagur Sigurdsson, Denis Špoljarić i trener vratara Valter Matošević. Sjajno je vidjeti da Dominik Kuzmanović koji je ne tako davno imao operaciju trbušnog zida, radi punom parom i ne osjeća nikakve bolove.

Nakon treninga, ručak je u 13.30 sati pa slijedi poslijepodnevni odmor. U tom dijelu nakon predaha, svatko od igrača, ukoliko želi, može napraviti sam još neki trening, ali uz Šiminu i  pratnju fizioterapeuta. Poslije večere slijedi team building. Trenutačno je najpopularniji turnir u pikadu. Slijede stolni tenis, paintball, itd, itd… Kao što vidite, poslijepodne za sada nema treninga jer je procjena Stručnog stožera, a slična iskustva su i u drugim reprezentacijama, da ekipa nakon izuzetno naporne sezone i još napornijih treninga prije podne treba vremena za oporavak i davanje maksimalnog doprinosa tijekom jutra, i nitko ne želi riskirati neku ozljedu.

Vjerojatno se pitate zašto ustajanje u ranu zoru? Odgovor je vrlo jednostavan. Hrvatska u Parizu igra dva susreta u 11.00, a dva u 14.00 sati. Plan je i želja izbornika Dagura Sigurdssona da maksimalno koliko je to moguće u ovih mjesec dana prilagodi ritam igrača na te satnice.

U isto vrijeme, pokušavajući pojačati konkurenciju na vanjskim pozicijama, Stručni stožer je odlučio aktivirati poziv Ivanu Pavloviću koji je bio na listi pričuva. I on se priključio pripremama reprezentacije. Ivano je igrač koji je već bio na nekoliko okupljanja reprezentacije i dobio je priliku da se izbori za jedno od 17 mjesta koliko ima viza za Pariz.

Uz sve treninge, reprezentacija i HRS ne zaboravljaju svoje sponzore, odnosno one koji vole i podržavaju hrvatski rukomet. Tako će se tijekom petka poslijepodne četiri igrača staviti na raspolaganje Telemachu. Ukratko, dan u Prelogu ispunjen je brojnim aktivnostima i gotovo ni jednog trenutka nema predaha. Do Olimpijskih igara u Parizu ostalo je još 28 dana.

Prethodni članakJANAF HRS Kamp: Prvi turnus došao je do svog kraja
Sljedeći članak“Od buđenja u 6:30h, treninga, pikada, analiza do spavanja! “ | Lučin & M. Mandić